Thursday, April 2, 2009

yuna oh yuna...








Ramai yg x kenal die ni...kalau nak taw die ni artis malaysia yg baru nak terkenal..(tapi bagi ak dia ni dah cukup terkenal haha...)Org nye cantik pakai tudung lg..(jarang nak jumpe artis yg pandai menyanyi tapi pakai tudung...) Dulu ak ingat dia ni artis indon tapi pas dgr interview lam hot fm baru lah kenal minah ni sape...Lagu die "dan sebenarnye" memang best ( sbb suara dia yg sedap tu yg mempopularkan lagu ni heheh..kalau suara ak mst x sedap dah lagu ni...haha)..ni biodata minah ni..(susah woo nak cari pasal die ni maybe sbb masih baru..huh..)..

Indie: Artis ‘independent’ yang tidak terikat dengan sebarang label, yang menjayakan muzik secara sendiri (Do It Yourself) dan kebelakangan ini penerimaan terhadap terma ini sudah mula dipandang luas. Indie bukan sejenis jalur muzik, sebaliknya ia hanyalah kelompok atau budaya sesebuah perjuangan.

Nama sebenar: Yunalis Zarai
Komersial: Yuna
Usia: 22 tahun
Tarikh lahir: 14 November 1986
Tempat lahir: Alor Setar, Kedah
Hobi: Menonton filem
Idola: Fiona Apple (penyanyi luar negara yang pernah dikenali sekitar 1990).
Pendidikan: Masih menuntut dalam tahun akhir di UiTM Shah Alam dalam ijazah Undang Undang
Emel: yunaroomrecords@gmail.com

ni lak lagu n kod gitar tuk lagu ni...(sesape yg pandai main leh lah try..ahak..)

Cm Bb  x2
 
      Cm
Oh bulan
               Bb
Enggan melayan diriku lagi
    Cm
Pabila
Bb
Air mata membasahi pipi
Cm
Dan lagu-lagu di radio
            Dm
seolah olah memerli aku
 C#m Cm
Pabila
                 Bb
Kau bersama yang lain
 
(Chorus)
 
       Cm
Adakah perasaan benci ini
           Dm
Sebenarnya cinta
   C#m Cm
Yang masih
              Bb
Bersemadi untukmu
           Cm
Dan sebenarnya ku mengharapkan
          Dm
Disebalik senyumanmu itu
  C#m Cm
Kau juga
         Bb
Merindui aku
 
      Cm
Ku enggan
             Bb
Berpura-pura ku bahagia
      Cm
Ku enggan
                    Bb
Melihat kau bersama si dia
       Cm
Oh ku akui cemburu
          Dm
Mula menular dalam diri
 C#m Cm
Pabila
                 Bb
Kau bersama yang lain
 
(ulang chorus)
 
Gm               Cm
Pabila kau merenung matanya
     Dm
Ku rebah
          Cm
Jatuh ke bumi
Gm                  Cm
Disaat kau benar benar mahu pergi
     Dm                   Cm
Seperti ku bernafas dalam air
 
(ulang chorus)
 
Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm     Bb
Aku rindu
Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm     Bb
Aku tak mampu



7 comments:

juz a lil bit..... said...

yuna nih sore sedap cam aku...bler aku nyanyi lagu u're my sunshine...huhuhu...
chantik dier pakai tudung...cam aku gak....
dan sebenarnya....
dan sebenarnya........
aku lah yuna....
wakakakak

bila hatiku berbisik said...

BLAH AR KO..KAN CIKGU BI TD KATER KO X LEH NYANYI KER HAHAH...

MiSz_aIN said...

ha3,,,ntah nye iza..kan td en hifzurrahman da gtau....^_^ suare ak yg sedp mcm yuna senanye..ha3

juz a lil bit..... said...

ah....x de der.....huhuhu...aku gak cam yuna...
en hifzurrahman tuh x dgr sore aku yg sebenarnyer...

bila hatiku berbisik said...

cit ko memang x leh terima kenyataan hahaa...x der sape yg leh same ngan yunalis zarai..paham

juz a lil bit..... said...

emo seh....marah plak dier....hhuhuhu...hhaahah...yuna...aku...yuna,...aku...

bila hatiku berbisik said...

YUNA IS YUNA...NOBODY CAN REPLACE HER..!!

Post a Comment