Thursday, March 12, 2009

sebagai manusia ak....







Sebenarnye ni ayat yg sambungannye..."Sebagai manusia ak menyanyangimu"...sebenarnye ni ayat dari novel yg sangat best( memang best x tipu)...novel ni ader 3 bersambung-sambung..(tapi memang x jemu ar)...tajuk yang first "Bagaikan Puteri"...cite ni bermula biler seorg gadis yg bernama Haryani(heroin) diragut selepas menonton citer Puteri Gunung Ledang..masa ni abad ke21...n lepas haryani ni koma disebabkan hentakan yg kuat semasa dragut..so bermula episod apabile dalam koma dia telah melepasi satu alam dan termasuk ke zaman kesultanan melayu melaka....DAN disitu lah dia bertemu Laksamana SUNAN...(yg memang kacak..gagah..alim..semua yg baik2 ar hehe)...hah nak taw aper jadi kena ar bace sendiri..pastu lepas kemunculan novel pertama...terdapat lah sambungannye..iaitu "Cinta Sang Ratu"..yg lebih mendebarkan...Time ni Haryani dah pulang ke abadke21 selepas melalui satu peristiwa yg menyedihkan...(nak taw kena bacer)..masa ni muncul satu lagi watak iaitu Sang Ratu...(dia nio memang jahat) dia bunuh sunan tapi masa sunan kena panah kat sang ratu..sunan cakap sebagai manusia ak menyanyangimu...hah sbb ayat ni lah dia jatuh...jatuh..jatuh cinta kat sunan...(dah malas nak citer byk2)...novel ketiga (IAITU ending citer ni) " Hijab Sang Pencinta"...yang ni memang best sbb sunan lak yg datang kat zaman kiter haha(memang kelakar)....(bacer..bacer best)....Penulis yg berjaya membuat kan ak begitu meminati Laksamana Sunan ni ialah...Ramlee Awang Mursyid....DIA NI KALAU WAT NOVEL MEMANG NO 1...(xder yg lagi best dari die..)sekarang ak tengah tunggu novel terbaru dia...xsilap ak tajuk dia MIKAIL...wah mesti best...hehe...CAW...LU PIKIR AR SENDIRI....LALA....

2 comments:

juz a lil bit..... said...

adoiyai jiwang gak awak nih kan....

bila hatiku berbisik said...

sibuk jer awak ni...

Post a Comment